Pop up park

Lördagen den 8 juli var parken färdig!

Som en del i Wermlands Invest arbete med att skapa attraktiva stadsmiljöer för våra boende och besökare i Karlstad har vi byggt en tillfällig sommarpark, öppen för alla. – ”Genom att addera grönska, konst och sociala ytor som är tillgängliga för alla hoppas vi skapa en liten oas som alla som vill får hänga i, tex för att käka en glass, läsa en bok, umgås med kompisar eller äta takeaway-mat” säger Josefin Knarrström Bergh, VD på Wermlands Invest.

Det var under första veckan i juli som popup parken byggdes och den är den första i sitt slag i Karlstad. Det är alltså en tillfällig sommarpark, även kallat Parklet eftersom man lånar en parkeringsyta. Projektet har genomförts med stöd av Karlstad kommun som varit behjälpliga i tillståndsarbetet och upplåtandet av parkeringsyta samt Karlstad Streetart och Marthe Hem som styrde upp graffitimålningen.

Popup parken är dekorerad av den norska graffitikonstnären Uhyr som under två dagar målade parkens utsida. Designen har gjorts på plats och är inspirerad av blomsterarrangemangen, vilket bidrar till att förstärka parken som en prunkande oas.

Det finns ett hållbarhetstänk i hur parken har byggts, den är byggd med återvinningsbara material och i princip alla växterna är perenner som kommer att planteras ut på våra fastigheter.

-” Parken kommer att stå kvar fram till slutet av augusti. Då ska pallarna återvinnas, blommorna får flytta ut i rabatterna på våra fastigheter och förhoppningsvis hittar vi nya platser åt de fina graffitimålningarna som Uhyr72 har målat”, avslutar Josefin.

 


Laginsats från Wermlands Invest med att bygga stommen till parken en tidig morgon

 

Work in progress, Uhyr skissar och spraymålar solstrålar, blommor och bin

 


Blomsterinköp, perenner som både är vackra tillsammans och som passar bra i rabatterna på våra fastigheter

Lördagen den 8 juli var parken färdig!
Lördagen den 8 juli var parken färdig!