Inflyttning & betala din hyra

Här bjuder vi på några tips och lite information om vad som gäller när du flyttar in hos oss.

Tillträdesdag

Du har tillgång till din nya lägenhet från och med den första vardagen i månaden efter klockan 12. Infaller den första dagen i månaden på en helgdag, lördag eller söndag, har du tillgång till din lägenhet från och med den första helgfria vardagen efter den 1:e.

Inbetalning av hyra

Enligt hyreslagen ska hyran vara inbetald senast den sista vardagen före varje månadsskifte. Vi delar ut hyresinbetalningsavier varje kvartal.
Du vet väl om att du kan få din hyresavi till din e-post istället för i din brevlåda, kontakta oss så hjälper vi dig!

Autogiro, E-faktura

Underlätta för dig själv genom att betala hyran via autogiro. Med autogiro slipper du oroa dig för att skriva i fel OCR-nummer eller att glömma betala hyran i tid. Skriv ut blanketten nedan, fyll i och skicka sedan in till oss.

Blankett för autogiroanmälan (pdf)

Vi erbjuder även E-faktura, du väljer själv E-faktura från Wermlands Invest i din internetbank. Du kan även välja automatisk betalning.

Elabonnemang

Som hyresgäst är du skyldig att teckna ett eget elabonnemang för lägenheten. Vi uppmanar alla våra hyresgäster att teckna avtal om förnybar el. Anmäl ditt abonnemang hos Karlstads Energi, tel: 054-540 71 00 , eller via karlstadsenergi.se

Produktblad förnybar el (pdf)

Hemförsäkring

Du har väl inte glömt att teckna hemförsäkring? Om olyckan är framme kan du drabbas hårt ekonomiskt om du inte har en hemförsäkring – även om du själv inte är vållande till skadan i ditt hem eller din trappuppgång. En hemförsäkring ger dig en trygghet och ett skydd för skador på både din och vår egendom. Vi kräver därför att du som hyresgäst tecknar en hemförsäkring.

Laddning av laddbart fordon

Vi tillåter inte laddning av fordon i motorvärmaruttag eller vanligt eluttag. Laddning får endast ske om din parkering är försedd med en laddstolpe.

Nycklar

Skulle du tappa bort eller förlora en nyckel, beställer du en ny hos oss. Du som hyresgäst står för kostnaden. Skulle låscylinder behöva bytas betalas även detta av dig som hyresgäst.

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se). Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré eller i ditt kontrakt.