Löfberg Fastigheter och Wermlands Invest köper gamla bageriet av Coop Värmland

Löfberg Fastigheter och Wermlands Invest köper gamla bageriet av Coop Värmland

Löfberg Fastigheter och Wermlands Invest har förvärvat den gamla bagerilokalen i Tullholmsviken av Coop Värmland. Här gör de båda familjeägda fastighetsbolagen en gemensam satsning som ska stärka kulturlivet i Karlstad. Arbetet med fastigheten inleds inom kort och ambitionen är att den ska vara inflyttningsklar inom två till tre år.

– Ett superspännande projekt och samarbete. Det finns få byggnader av det här slaget i centrala Karlstad, och vi ser det som en unik möjlighet att skapa något riktigt häftigt som gör Karlstad ännu mer attraktivt som bostadsort och besöksmål, säger Josefin Knarrström Bergh, vd på Wermlands Invest.

– Kul att jobba tillsammans med ett annat familjeägt fastighetsbolag som precis som vi vill bidra till en levande och hållbar stadsutveckling. Här handlar det om att förädla och modernisera en anrik industrimiljö och bidra till en mötesplats som skapar liv och rörelse i Tullholmsviken och Karlstad, säger Tomas Rhöse, vd på Löfberg Fastigheter.

Det gamla bageriet har en yta på ca 4 000 kvadratmeter, med en byggrätt på ytterligare 1 000 kvadratmeter. Exakt vilken verksamhet som kommer att inrymmas är inte klart, men det handlar om kultur. Det förs bland annat en dialog med Wermland Opera om en framtida etablering.

Löfberg Fastigheter och Wermlands Invest tar över fastigheten från Coop Värmland den 30 april. Parterna har enats om att inte kommentera köpesumman.

Förstärker den nya stadsdelen

Försäljningen av det gamla bageriet innebär att Coop Värmland nu avyttrat all mark och egendom i Tullholmsviken.

– Det här är en byggnad som ligger oss varmt om hjärtat, och därför känns det bra att lämna över till två lokala familjeföretag med spännande planer som förstärker den nya stadsdelen som växer fram, säger Charlotte Lunås, tf. vd på Coop Värmland.

Tullholmen har sedan slutet av 1800-talet använts för olika industriändamål, de senaste decennierna i Coop Värmlands regi. Här utvecklas nu en ny, central stadsdel med ca 1 200 bostäder, livsmedelsbutik, restauranger och andra kommersiella ytor. Totalt handlar det om 58 000 kvm fördelat på 10 kvarter. 2019 förvärvade Löfberg Fastigheter mark av Coop Värmland och inledde den första etappen som bland annat innehåller ett 16 våningar högt bostadshus med utsikt över Karlstad och Vänern.