Stort intresse för nya stadsdelen – Landeriet slutsålt på rekordtid

Karlstads nya gröna stadsdel börjar ta form och intresset för att bo naturnära ett stenkast ifrån centrum är större än någonsin. Det tog bara några timmar, sedan var samtliga hus i Brf Landeriet reserverade av köpare. Småhusområdet ska byggas i nya stadsdelen Jakobsberg, och är ett samarbete mellan Wermlands Invest och Signum Fastigheter.

Karlstad växer och det pågår en storsatsning på bostäder. Det nya området Jakobsberg har särskilt fokus på hållbarhet och lovar de boende möjligheten att leva ett liv med mindre miljöpåverkan. Wermlands Invest är ägare av marken och har drivit detaljplanen för området, ett samverkansprojekt med Karlstad kommun. Försäljningen av småhusområdet Brf Landeriet vittnar om att det rör sig om en lyckad satsning.
– Vi tycker att det är otroligt roligt att arbeta med det första projektet i ett område som vi ägt och utvecklat sedan 2013. I Jakobsberg ligger fokus på hållbarhet och kvalitet, och för oss är det avgörande att arbeta med aktörer som kan leverera på de parametrarna. Samarbetet med Signum är en klockren matchning, säger Josefin Knarrström Bergh, VD Wermlands Invest.

Brf Landeriet är ett samarbete mellan Wermlands Invest och Signum Fastigheter. Området består av 21 välplanerade radhus framtagna av Signums designteam i nära samarbete med prisbelönta arkitektbyrån Arrhov Frick. De ger möjligheten att bo i arkitektritade hus med hög designgrad och miljösmarta lösningar, till ett bra pris.

– Vår småhusserie BoSystem håller hög standard när det kommer till arkitektur, interiör och hållbarhet, utan att det kostar skjortan. Det är en ekvation som bara fungerar för att vi kontrollerar många delar av processen, så vi kan lägga större krut på bostäderna. Det är uppenbart att Karlstadborna vill bo bra, hållbart och snyggt, och det är vad Landeriet kan erbjuda, säger Hanna Kucera Wengelin, VD på Signum Fastigheter.

09.00 den 22/3 öppnade Fastighetsbyrån Karlstad köpanmälan för Brf Landeriet, och två minuter senare var projektet övertecknat. Ett par timmar senare var samtliga bostäder reserverade av köpare. Husen finns i två storlekar, 114 respektive 133 kvadratmeter, och kommer att börja byggas under våren 2021. För de som faktiskt hann köpa sitt boende i Landeriet är planerad inflytt 2022. Som totalentreprenör har det lokala byggbolaget Karlstads Byggtjänst anlitats. Totalt planerar Karlstad kommun för ca 4 000 bostäder med service, handel, skola och förskolor, torg liksom parker, natur och rekreationsområden i omgivningen.

För Signum Fastigheter är Landeriet ett första steg i ett långsiktigt samarbete med Wermlands Invest, för att bli en engagerad samhällsbyggare i Karlstad med omnejd.
– Vi är såklart stolta över att vårt första projekt i Karlstad blir slutsålt på rekordtid och blivit så uppskattat av Karlstadsmarknaden. Det känns verkligen att Karlstad saknat denna typ av bostadsprodukt, vi har fyllt en lucka där ute. Nu har vi fått mersmak att fortsätta utveckla i denna region och letar redan efter vårt nästa projekt, säger Fredrik Thunell, försäljningschef på Signum Fastigheter.

Även på Wermlands Invest ser man det lyckade projektet som början på en större möjlighet.
– Framgången har förstås att göra med att vi har lyckats med själva områdets utformning, men också att vi tillsammans med Signum har skapat ett väldesignat projekt som vi kan känna oss stolta över länge. Vår lokala prägel, mångåriga erfarenhet av att utveckla och långsiktigt förvalta bostäder tillsammans med Signums gedigna kunnande i att designa och tillverka arkitektritade småhus till bra pris, gör att vi blir en stark aktör på marknaden, och vi hoppas kunna få markanvisningar i kommande etapper, säger Martin Levin, Affärsutvecklare Wermlands Invest.