Wermlands Invest förvärvar anrika centrumfastigheten Freja 3 i Karlstad

Efter snart 90 år i familjen Bergqvists ägo är fastigheten Freja 3, belägen på Östra Torggatan 10 invid stora torget, såld. Köpare är det familjeägda fastighetsbolaget Wermlands Invest. 

 

Fastigheten Freja 3 är uppförd under åren 1934 – 1939 och består av tre huskroppar i funkisstil. Husen byggdes av Carl Bergqvist, son till grundaren av Bergqvist skor, och tillika morfar till Bertil Elfgren, som ägt fastigheten tillsammans med sin hustru Bodil och Yvonne Lundh.

 

 ” Det har varit en intensiv men stimulerande process. Nu är vi i hamn och vi är glada att se ett annat Karlstadbaserat familjeföretag som köpare. Wermlands Invest uppfyller våra kriterier som fastighetsägare, och vi lämnar över förvaltningen med varm hand till dem och med ett stort lycka till, säger Bertil Elfgren och Bodil och Yvonne instämmer.

 

”Vi är glada över att få möjligheten att förvärva en gedigen centrumfastighet som Freja 3, den passar som handen i handsken in i vårt fastighetsbestånd och stärker vår närvaro i centrum, säger Josefin Knarrström Bergh, VD Wermlands Invest.”

 

Real Advice, Simon Smedberg, har varit säljarens rådgivare i försäljningsprocessen. Affären är genomförd som en bolagsaffär och parterna har beslutat att inte kommunicera någon köpeskilling. Tillträdet skedde den 31 januari.