49 nya lägenheter, inflyttning hösten 2021.

Wermlands Invest bygger 49 moderna och klimatsmarta hyreslägenheter på Grevgatan 4-6, ett stenkast från busstationen och Klarälven. Bygget startade i mars och inflyttning sker hösten 2021.

I början av mars startades arbetet med att uppföra 49 moderna hyreslägenheter på Grevgatan i Karlstad. Merparten är yteffektiva 2 och 3 rumslägenheter och nästan alla har balkong eller uteplats. Byggnaden håller hög kvalitet och dessutom är den mycket energieffektiv – förbrukningen är ca 44% lägre än Boverkets energikrav. Projektet har beviljats statligt investeringsstöd vilket innebär att hyrorna har ett tak.

-Vi är stolta över att kunna bidra med hyresrätter till en rimlig hyra i centrala Karlstad efter en längre tid där det framförallt har byggts bostadsrätter, säger Josefin Knarrström Bergh, VD på Wermlands Invest.

Bygget flyter på enligt plan, nu är stommen rest och takt på plats. De kommande veckorna kommer fönster att monteras och under våren kommer tegelfasaden att muras.   

Huset som är ritat av arkitektkontoret Kjelander Sjöberg kommer att bli en ny årsring i kvarteret. Det blir 4 våningar och delvis inredd vind. Bygganden utförs med en varierad fasad i tegel i tre olika färger (rött, grått och beige) och med ett klassiskt sadeltak. Som en del i utvecklingsprojektet ingår även färdigställande av kvarterets gårdsmiljö, vilken har designats av landskapsarkitekterna Karavan. För att binda ihop kvarteret kommer vi jobba med klassiska materialval så som gatsten och granithällar.

Totalentreprenör för bygget är Serneke. Beräknad inflyttning under hösten 2021.

Kontakta oss gärna för intresseanmälan.

 

Här kan du se en tidsplan för bygget.